SKRIVET: 2009-10-30, kl 17:26:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

091030

Det har varit en hektisk dag idag. Imorse passade jag på att försöka läsa lite inför tentan innan dennis vaknade, Han var ju så snäll att ta ledigt idag eftersom mamma ville ha skjuts till karlstad men hon har ju fått lungsäcksinflammartion och orkade inte åka.
Passade på att åka en snabbis hem till mor för att skriva ut biljetter till LILLASYSTER idag men det blev att vi åkte till bålgård istället för att fika.
Efter det har jag inte riktigt hunnit sätta mig med läxorna, har varit överallt idag! Nu ska jag äntligten pusta ut innan våra vänner kommer hit för lite fredagsmys innan vi går iväg till Tikiroom.
Lite bilder från de kommande dagarna:


Spike har fått varit ute i det fria en stund.



















Ljungen är på sin rätta plats






















Har äntligen fått min efterlängtade klänning!


Fizen i tvättkorgen!

SKRIVET: 2009-10-27, kl 11:11:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

091027

Idag ska jag endast fokusera på Tentaplugget som är nästa vecka. Det är ca 600 sidor som jag måste gå igenom och på ENGELSKA också! just nu känns det inte som om det kommer gå bra på tentan, men jag har ju ändå en hel vecka att plugga in allting på. Jag är inte den person som gillar att göra prov/tenta, jag gör hellre en stor uppsats eller en rapport som sluteximination, men nu är det andra bullar som gäller. Vi får bara hålla tummarna att jag inte behöver göra omtenta.
Jag skulle hellre vilja vara ute hela dagen, har faktiskt haft en tanke på att gå till kyrgården för att se hur de är på mormor&morfars grav, men det får bli lite senare idag.

Dagens låt som motiverar mig idag till all ork:
(we are the world- Michael Jacksson)


SKRIVET: 2009-10-26, kl 16:29:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

091026

Vaknade med tuppen idag och passade på direkt att städa och göra det fint här hemma. Min studiegrupp fårn skolan
kommer hit kl 18.00 för att fixa lite på powerpointen och se vad som ska sägas till prestentationen till torsdagen.
Har även varit hemma hos mamma en liten stund för att försöka läsa lite, har ju en tenta nästa vecka!

Min outfit till Emmahs halloweenfest är också klar, vad jag ska vara får ni se då! nu väntas bara festen på lördag, det kommer bli otroligt roligt. Men jag måste erkänna lite att jag längtar mer till fredag då LILLASYSTER spelar på Tiki. Det får jag absolut inte missa. Det kommer bli den 7:e gången som jag träffar dem, De är inte som vanliga band utan efter deras spelning så går de ner till publiken och hälsar på dem, när de var på Ritz passade dom på att ta en öl eller två också, och lilla jag & Henrik (dennis kusin) fick följa med dem ner till deras louge, Det var en oförglömligt minne vill jag lova!
Lillasyster på arvikafestivalen 09




SKRIVET: 2009-10-25, kl 14:02:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

091025

Jag har precis bakat kärleksmums, blev inte sådär jätte lyckat resultat, glacyren blev inte som den skulle vara, men sockerkakan var god iallafall! :)
Vi får storfrämmat idag under eftermiddagen, eller om 15 min lättare sagt. Micke kommer hit på besök!! Han ska demnstrera hur braa en dammsugare är ;)
Tycker att det är grymt roligt att micke kommer hit, vi som har gjort så mycket skoj tillsammans under åren; Åkt till Norrköping för att se Lillasyster tillsammans med andra vänner, Fotbollskvällar etc. Det är en fröjd att ha med honom på fester, han förgyller liksom hela kvällen då. Jag tycker om Micke (som vän)
Nog om honom.
Igår passade vi på att åka till karlstad, IGEN!! gick på Obs lite och på Hm, fick med mig en vit skjortklänning och gråa tights! Passade på att hyra film igår också, Monster VS Ailen och BigStan, båda filmerna var otroligt bra. Spec animerade MonsterVsAilien, varför ska animerat vara så himla mycket bättre än vanliga filmer?!

Katie I horton berättar hur hennes värld ser ut :
"I min värld är alla en ponny och äter rengbågar och bajsar fjärilar."

SKRIVET: 2009-10-24, kl 09:33:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

091024

Det blev en liten myskväll igår i soffan med två filmer, 17agin och the end of the world. 17 var ruggigt bra faktiskt, överförväntan vad bra den var faktiskt, och huvudrollen var ju inte alls fel att titta på i 1,5 h ;) Den andra filmen finns det inte så mycket att säga om för den delen. Se den inte!!
Idag vaknade jag av en dålig känsla i magen, kommer denna dag att vara bra tro?  Jag känner mig faktiskt lite småbesviken. Det här ville jag ju inte!
Idag är det plugg som står på listan skulle jag tro och kanske någon trip någonsstans i de värmlänska skogarna, vi får se vart jag & dennis hamnar.
Vi börjar dagen med ett litet musikklipp från Indien:




Dom lär ju ha den bästa musikvideon, eller vad tycker ni  ?

SKRIVET: 2009-10-22, kl 12:57:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Elektiker skitar ner i mitt rena hem!

jaha.. nu börjar de riva tapeter också, dessa jäkla elektrikerna..:( Just nu är dom inte alls trevliga att ha runomkring sig. Ena stunden så tar de bort lampknappar, slänger skräp på golvet. SER DOM INTE ATT DET FINNS KATTER HÄR INNE SOM ÄLSKAR ATT LEKA MED SÅNT SOM LIGGER PÅ GOLVET?!?!

Jag förstår inte varför jag ska vara hemma o säga vart alla nya uttag ska sitta o fråga om dom inte ska byta den och den sladden. Dennis kunde väl ändå ha stannat hemma så kunde det bli rätt för engångskull..

Jag är så arg!!!

SKRIVET: 2009-10-22, kl 09:21:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

091022

Jag känner mig som en gäst i mitt eget hem idag. Sitter förnuvarande i soffan och försöker koncentrera mig på lite skolarbete, men det känns lite som jag gör intrång på min egen bostad och är bara i vägen. Överväger faktiskt att gå över till svärmor och sitta där med pluggandet, för här hemma får jag ingenting gjort.
Jag har nämligen tre stiliga elektriker här idag! :) och jag ska få vara med dem hela dagen, vilken lycka jag har!
De ska byta de gamla kablarna i tak och väggar och lägga till några fler så jag slipper alla sladdar som bara är i vägen och drar åt sig all damm..
Idag ska jag sitta i min lägenhet och känna sig alldeles liten och för mycket i vägen, ogillar framförallt att de har gjort ett stor hål i väggen, på min fina nyrenoverade tapet. Ogillas!

Hur ser din dag ut idag?

Börjar dagen med lite musik kanske, favorit melodin som står högt på listan:

SKRIVET: 2009-10-20, kl 20:34:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

det blev en tur till Ikea.

Passade på att baka en kladdkaka efter redovisningen, som gick katastoft dåligt. Mamma kom på kaffe och var sugen på att åka till Ikea för att bara kika lite och för att hitta på något. Som ni alla vet så säger inte jag nej till Ikea, älskar ju ikea ;) Mötte upp dennis på Ikea också som hade jobbat i Karlstad idag. Jag kände verkligen hur det kliade i fingrarna när vi gick där inne. men jag kom allt hem med lite saker ändå ;)
Det fick bli det som fattades till hallen; Svart spegel från Hemnes (funderar på att måla den vit & putsa på den så den ser gammal ut) En matta, Två vägglampor från Årstid, en kanna-Vas och två handdukar.
Tänkte visa er lite hur hallen ser ut nu, nu är det bara ett väggord som fattas sen är den fulländad!

FÖRE:


EFTER:




Jag är så jäkla nöjd med min hall, har äntligen fått den precis som jag ville med lite lantligt stil på den!
Nu ska jag & dennis gotta ner oss i soffan och äta pizza Slize från Ikea!
Trevlig kväll alla!

SKRIVET: 2009-10-20, kl 12:21:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett litet knep..

Häromdagen fick jag reda på att man inte behöver ha en diskmaskin eller grova rengöringsmedel när man ska försöka få bort smuts som sitter fast, jag har oerhört problem med det här i grytor efter maten.
En fågel viskade i mitt öra och nämnde att man kan få grytorna att se precis nya ut om man har diskmaskinsmedel (fyrkant sak) i en gryta med kokande vatten och låta den stå i några timmar så skulle smutsen försvinna.
Tjenare! tänkte jag men ville ändå se om det var sant och så här blev resultatet:







Se så fin grytan blev igen ;) Säkert ett jättegammalt knep men jag gillade det!
Nu ska jag baka en kladdkaka ! :)

SKRIVET: 2009-10-20, kl 07:54:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

091020

Herregud! Jag har inte varit vaken så här tidigt sen jag vet inte när..
Just nu är jag otroligt glad att jag inte går i skolan på Karlstads Universitet längre. Var ju för fasen tvungen att gå upp
6.00 vaje morgon för att hinna med tåget som gick 06.45. Det här skulle jag aldrig klara av idag, fy fasen.
Anledningen till att jag redan är uppe med tuppen är att jag har en redovisning kl 8.15 i teknikstöd. det kan finnas en chans att min grupp inte får redosvisar, dras slumpvis ;D bara att hålla tummarna!

SKRIVET: 2009-10-19, kl 20:45:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

091019

Har faktiskt varit uppe med tuppen idag, och jag måste erkänna att det var riktit härligt att gå upp så tidigt!
Kl 10.00  var jag redan nere på stan med mamma & Liljen. Passade på att drömma mig bort till klänningen på KappAhl. Finns även grymt fina på Lindex nu också, (den rosa som jag visade i ett tidigare inlägg) Som tur är så har jag ju inte fått något av mor & far när jag fyllde år ;)

Dagen har också spenderats med att tvätta och bytt gardiner i köket, hittade en fin kappa på Hemtex som det var reda på, 79:- var inte alls dyrt tyckte jag. Men den förskräckliga tapeten passade inte till kappan. Tur är så får jag en ny tapet snart i köket ;)


Hittade även denna på Hemtex.se. Visst skulle den bli fin till jul ?

SKRIVET: 2009-10-18, kl 10:58:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

091018

God Morgon!
Har ni haft en lika bra helg som jag har haft ? :) Föresten, vad tycker ni om det nya blogg ansiktet? Läckert, eller hur?

Min fredag började med att åka till Bålgård, morfars gård, för att se om jagarna hade fått någon älg. Åjodå, där inne i ladan hängde det två kalvar, inte mycket mat på dom tycker jag. Så de var bra onödigt att skjuta dom, enligt min mening.
Systesonen Max tyckte nog lika dant han med, "man får inte skjuta älg, den ska vara i skogen" Jag håller fullständigt med. Man kan inte äta skogens konung! även om det kanske är bättre kött än vad som finns i affärer så NEJ! Älgen ska få vandra i skogen.
Igår (lördag) passade jag & Dennis på att ta en inpuls tur till Karlstad, var meningen att vi skulle till Charlottenberg istället men där finns det inget Ikea ;) Vi skulle inte ha något där förutom lite tapeter som fattas till hallen, men ack så kom vi hem 1000 kr fattigare. Det är lätt hänt när man är på Ikea, och speciellt om jag är med ;) Jag verkligen Älskar Ikea, de har faktiskt otroligt bra saker och kvaliten är inte få fy skam den heller. De har ett sådant enormt utbud och fina saker så man vill ju bara ha nästan allting där inne, Jag vet iaf att i mitt framtida hus så kommer det bara va ikea saker ;p

Helgen i bilder:
Shopping på Ikea!


Hallen, Kommer mer före & efter bilder snart!



Min Söndags morgon!


SKRIVET: 2009-10-15, kl 15:18:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

ändringar på designen..

Om ni undrar varför bloggen ser skäpp rätt åt helvete nu, det är endast för att jag försöker få en annan
stilmall som passar mig bättre och framtida innehåll i bloggen ;)
Har hämtat en gatis designmall hos :
www.tescho.se!
Hon har jättefina mallar som man kan få gratis, och endel som man kan betala för!
Snitsigt hörrni!

SKRIVET: 2009-10-15, kl 11:57:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

091015

Idag är jag inte alls på ett bra humör, känner mig alldels stel i kroppen och seg framförallt.
Lusten har försvunnit idag och är någon annanstans. Men jag måste få tummen ur rumpan och göra någonting,
kan ju inte sitta vid tvn hela dagen utan att ha gjort någonting, vad ska gubben säga då? :p
Man kanske skulle ta sig en promenad när solen skiner och det är nu hösten är som vackrast, Jag verkligen Älskar hösten, den bästa teminen på året enligt mig!
Luften är så otroligt frisk, kall men ändå varm när den möter lungorna.
Älskar trädets underbara färger som spirar, vem älskar inte att hoppa i lövhögar ? :)
Det är på det här året som jag mår bäst, kroppen fungerar som den ska och jag behöver inte få astmabesvär.
Är det höst så betyder det också att det blir mer filmkvällar men de allra bästa, tända ljus och lite aptitretare till det! :)

Nog om hösten, Kikade lite på lindex party kollektion förut också, väldigt fina kläder som har kommit och jag har redan hittat min favorit som skulle passa perfekt till både jul och nyår! Men jag har ändå förälskat mig i en fantastisk klänning på kappAhl, vit siden upptill och en svart kjol nedtill som är sammansvetsade. helt underbar klänning. Har tyvärr inget kort på den, men det kommer när jag väl köper den, för jag ska ha den! och det är med basta ;)




Bilder från Lindex.se

SKRIVET: 2009-10-11, kl 10:11:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

091011

Ännu en helg har snart rullat förbi! Den här helgen eller veckan överhuvudtaget har varit oerhört stressig och
jag har haft oerhört mycket att göra hela tiden, tror inte jag har fått en lugn stund om jag ska vara ärlig.
Jag har passat Max en hel dag medans SysterTia (max mamma) födde barn, Det blev en liten Felix! :) Sedan har det varit vinkväll tillsammans med Sara innan hon åkte tillbaka till Halmstad. Så har det varit skolan förstås och renovering i hallen. Det börjar ta sig faktiskt och nu är det bara tapeten kvar sen är hallen helt klar! :)


SKRIVET: 2009-10-05, kl 12:11:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

091005

Mârtens helgen är över! Det konstiga är att det inte har känts som om det har varit mârten iår, trots att jag var på stan tidigt på lördagsmorgon för att strosa omkring runt marknadstånden, men inte ens det kändes som det gamla vanliga. Mârten har bantat ner sig och är inte alls som förr i tiden, inte lika många stånd som förra året och man kunde faktiskt gå utan att behöva knöka sig fram i folkmassan. Vad är det här? Kanske berodde det på det tråkiga regnvädret också, men det hör faktiskt till denna helg.
Eftermiddagen kröp sig närmare på och ingen visste riktigt vart vi skulle vara under kvällen, det var ingen som ville ha en fest, kanske berodde det på att vi skulle bli så jävulskt många, men iallafall..
Jag & dennis plockade upp Sara och valde att vara hemma hos oss och bara ta det lugnt men det resulterade till att de andra vännerna också kom & gjorde oss sällskap! Vilket var mycket trevligt.
Vi hade en härlig stund tillsammans med skratt och galenskaper :D även Mästerkocken Core lagade mat åt mig o sara, Stuvade macaroner med morotbiff :)
Tiden tickade på och vid 12 slaget beslöt vi oss för att dra ner till Rajjens för att se vad som hände där. Vi dissade Olssons bröderna idag! o shit vad tiden gick fort där inne sen, spelade lite bowling och träffade söta underbara Emmah också :D Helt plötsligt var det stängningsdags och vi begav oss för att käka pizza.
PÅ victors fick jag en gladerligen överraskning, Mina gamla vänner från Norge kom! Ååh vad glad jag blev för att se dom, det var allt för längesedan vi sågs och de var samma gamla goa killar från förr! :) Dom gjorde helgen ännu bättre. Det är ju inte varje dag som man träffar på Barndomsvänner bara sådär :D


Spike :)

SKRIVET: 2009-10-01, kl 10:12:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

091001

Vaknade med en tjock hals imorse, det känns precis som om någon skulle ha varit nere med en eldtub och bränt sönder min hals och gjort att den har svullnat upp! Det här är inte bra  :/ Det passar sig inte att bli sjuk nu när Sara o Kristin kommer hem nu på Mârten och allt! Jag hatar verkligen att vara sjuk!!
Igår insåg jag att jag aldrig kommer att kunna se Grey´s Anatomy längre,ett program som har varit min favoritserier och kommer fortfarande va.
Allting påminner om alldeles för mycket...