SKRIVET: 2010-09-30, kl 19:20:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Systeryster

Av syster Maddes begäran så kommer bilderna på de andra kissemisserna som katten Milma har fått..
Katten Alla Pirater (Max&felix katt)

SKRIVET: 2010-09-30, kl 14:26:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

100930

Hotellrum är bokat, dock endast enkelrum till Dennis. Visst vore det underbart med hotellfrukost i flera dagar, men äh. Vad ska jag göra i Katrineholm/nyköping medans han är och gör prov hela dagarna. Finns ju itne så mycket att fördriva tiden med där. Därför kan jag lika gärna leva loppan här hemma och ta det alldeles lugnt och fokusera på läxorna här. Sen blir det inte lika ensamt för mina barn (katterna och ödlan). 

Mami & papis katt har ju fått ytterligare en kull ( tror det är 4 kullen på 3 år) Denna gång klämde hon ut hela 5 lurviga små tjocka bebisar, urgulliga. Så är det någon som vill ha en katt till vintern så är det bara att hojta till! 

Ena katten fick en speciell färg, beige (hur ofta ser man det på en katt?!) den kommer bli skitfrän och superfin! 
Man skulle kunna säga att den ser ut som hunden Falcor i den oändliga historien, fast som katt..

Lika som bär?


 






Erkänn att de är lite lika iallfall ;)

SKRIVET: 2010-09-28, kl 15:14:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

100928


Jag har beslutsångest! Dennis ska till Katrineholm till veckan för att göra ett stort prov på 4 dagar för att kunna få kalla sig rörmockare ist för lärling. Nu undrar han om jag vill följa med och hålla honom sällskap från söndag-torsdagskväll. Det skulle vara så skoj att få komma ifrån Arvika en stund och se något annat i några dagar. Men jag är rädd att jag kommer få det ganska långtråkigt eller bli sittandes på hotellet medans han är och gör provet från kl 8-17 under dagarna.
Visserligen får jag chansen att verkligen fokusera på läxorna (vilket inte blir mycket gjort här hemma av något konstigt vänster). Jag kanske får en kick och tar tag i det hela och klarar kurserna och fattar litteraturböckerna, samtidigt komma fram till vad jag vill göra efter utbildningen nästa höst.

Framtida planer har jag faktiskt några bra idéer om, bland annat läsa ett ytterligare ett år fristående med de kuser som berör mig och framtida jobb. Jag har hamnat i en bubbla där jag har bestämt mig för att starta eget, frågan är bara om vad. Det är så mycket som jag skulle vilja jobba inom.

jobba inom barnomsorgen
Internetbutik eller vanlig butik- antikt&kuriosa, inredning, bokcafé, tillbehör till kalas av olika slag.
jobba utomlands - ett svenskt dagis vore väl något?
 

Idéerna är många just nu. Har ni några bra förslag på vad ni skulle vilja se mer av ute i världen/regionen.



Idag tänker vi på Emil! 
 

SKRIVET: 2010-09-26, kl 22:43:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

100926



Det har varit en väldigt kort men aktiv helg. Tiden har bara runnit iväg och om bara några timmar så är det Måndag igen, dvs massvis med skolarbete väntas göras. Måste ta tag i att öppna påverkanboken och försöka läsa lite kanske..

Det har som sagt varit en aktiv helg, på fredag följde jag med mamma&pappa till säfflemârten och hälsa på madde&christoffer. Tia med familj var också där och hälsade på.
Under lördagen passade jag och dennis på att ta en tur på stan, jag behövde nya tights men det blev mer än så i shoppingpåsen, en stickad klänning fick följa med hem. Även dennis fick med sig en påse hem. Efter shoppingrundan passade vi på att åka & hälsa på Dennis morfar, som var över förväntan väldigt pigg. DÄr blev vi kvar ett bra tag och tjatade och drack kaffe innan vi skulle iväg till min kusin och fira honom, där det också blev massa prat och kaffe & tårta.

Än så länge hade dagen varit bra och allting kändes super, tills vi kom hem.. Vi skulle sova hos mamma&pappa eftersom max skulle vara där under kvällen, därför åkte vi snabbt hem för att hämta sovkläder och kuddar.

 

När vi kom in kändes det att det var något som inte stämde, det var ovanligt tyst i lägenheten när vi kom hem men jag kunde inte komma på vad det var, tills vi skulle ge katterna och Emil(chinchillan) mat.

Han kom inte och hälsade och hoppade runt i buren, han låg ihopkurad i spånet, stilla som en pinne. Då förstod vi; han hade somnat in. Våran lilla 2åring orkade inte mer, vad som orsakade dödsfallet vet vi inte. Kanske kände han sig ensam eller så var det något fel på honom som vi inte la märke till.
Det jobbigaste är nog ändå att han har varit oerhört aktiv de senaste dagarna, pratat som sjutton och sprungit i sitt hjul.


Hoppas att han har det bättre nu!







SKRIVET: 2010-09-24, kl 12:14:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

100924


Att bli väckt kl 06:15 av jobbet var inte det bästa sättet att vakna upp till, "vi ringer camilla och säger att hon ska jobba idag" Men ack vad fel de fick, eftersom jag ska till Säffle vid 2 tiden så behövde jag inte jobba, vilken lycka! :) Tror ni att jag somnade om? Nope, var pigg som en mört och ögonen stora som tefat. Det var bara att gå upp, Tidigare än Dennis, Och lägga sig på soffan.

Nu under morgonen har jag hunnit med det ena och det andra, städat, bytt sängkläder, bakat krämbullar(halvt misslyckade). Nu förstjänar jag en promenad hem till mamma med mina nya pjux, rebook easytone på fötterna, som förövrigt är bland de härligaste skorna jag har haft, visst gör det ont i början men det gör det av alla nya walkningskor.

Google-bilen är i stan också med en stoor stativkamera på taket, för er som inte vet så tar den kort till deras street map view på gator och torg (bilder som man kan se om man söker efter arvika på google kartan)






SKRIVET: 2010-09-19, kl 11:58:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

100919



Har ett stort problem; Gå och rösta eller inte?!

Jag har inte alls varit insatt i vad som partiledarna har argumenterat mot och för, därför överväger jag att rösta blank bara för att jag har gjort min plikt, men det känns ganska trist ändå. Mina tankar har alltid gått i tankarna på de rödgröna, fråga mig inte varför.

Gjorde ett test nu på morgonen som visar relativa goda resultat vad det kommer bli! I kommunvalet har finns det bara en kandidat!
Vad ska ni gå och rösta på, om ni nu ska göra eran plikt?!

SKRIVET: 2010-09-18, kl 12:53:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

100918



FAAAN VAD IRRITERAD JAG ÄR JUST NU!!

Vilken bra dag att vakna upp till, först så vägrar expert ge mig ett nytt batteri till kameran eftersom att det inte inte ingår i försäkringen, men va fan, ett batteri ska inte dö efter 2 månaders förbrukning, det ska ju hålla iallafall lite längre tycker man. Men icke, jag ska så snällt få köpa mig ett nytt som INTE kostar under 500:- HEJ STUDENTVÄRLDEN!!

Inte nog med det, satt och försökte sammanfatta en liten del på den artikeldel som jag och en till ska göra, skrev iallafall ett A4 och skickade det till henne så att hon kunde göra resterande, Fick inget svar igår (trots att vi ha klar vår sammanfattning då) efter att ha skickat ett strängt sms till henne får jag ett jäättesnällt mail nu på mogonen (försökte slingra sig undan och låta sig tro att hon är jättebra vän med mig)
Hon skrev att hon hade lagt till en heldel i sammanfattningen, MEN DET VAR FÖR HELSIKE BARA 5 MENINGAR!!!

HON SKA INTE TRO ATT HON SKA FÅ ÅKA SNÅLSKJUTS PÅ MIG, FY FAN VAD JAG IRRITERAR MIG PÅ SÅDANA MÄNNISKOR!!


SKRIVET: 2010-09-17, kl 12:31:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

100917



Snart är det dags för Halloween igen ( mer än 1 månad kvar visserligen), men jag tänker inte vara ute i sista minuten med maskeradkläder som jag har varit de senaste åren.
Detta år slår jag på stor, här ska det inte bli något inpulsgrej och en sista minuten dräkt utav det, nu får de bli en riktig dräkt.

Jag har några idéer över  vad jag kan tänka mig, har hittat en heldel. Det svåra är bara att bestämma sig för vilken utav dem det ska bli. Hjälp tack!  



Jag är riktigt sugen på att vara piraten eller irish pubtjej, fast en maffia skulle också vara skoj.

vi kör en låt på funderingen:

SKRIVET: 2010-09-16, kl 11:42:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

100916


Försökte mig på en morgonpromenad imorse när dennis åkte till jobbet. Var oerhört motiverad till att gå långt, ett mål att vandra i ca 60 min, men 60 min blev bara 20 minuter runt kvarteret.
Har haft en oerhört smärtsam värk i smalbenen/vaderna den senaste tiden, tänkte trotsa den och gå ut och gå ändå men den blev outhärig att jag fick avbryta. Det här är inte skoj..

Vad orsakar värken? Vill verkligen inte ha benhinsinflammation(?) kanske har jag en för mjuk sula som orsakar det hela, vem vet. Ont och smärtsamt är det iallafall!

Kanske Reebok easytone funkar alldeles galant?


Jag är riktigt sugen på att köpa dessa skor, har hört mycket positiv om dem!

SKRIVET: 2010-09-15, kl 12:29:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

100915



Varför ska allting känas så hopplöst när man sitter fast på en liten grej?!?

Har suttit och försökt hitta ett bra svar till en fråga (skoluppgift), när det känns Ok så tycker mina gruppmedlemmar något helt annat och då sitter jag på ruta Ett igen..Varför inte hjälpa till när man frågar om hjälp? Men icke..
Jag blir inte klokare av att läsa igenom den dära jäkla engelska artikeln om och om igen, man blir bara mer förvirrad och fastnar på samma punkt om och om igen.
Inte nog med att jag ska få fram ett bra svar tills imorgon med rätt formulering, utan jag ska också läsa igenom 2 st engelska artiklar och sammanfatta dem tills imorgon..


Ibland hatar jag verkligen skolan & undrar och jag verkligen har valt rätt.. SUCK!!!

Vi tar en dunderlåt & taggar om!!

Jag måste diska, städa och tvätta också.. Yey vilken perry dag jag har.

SKRIVET: 2010-09-11, kl 16:46:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

101109

Idag kan jag stryka systemet från listan, Igår tog jag mig rejält i kragen och köpte på systemet helt själv (med ett ogiltgt legitimation) Det var ett nervöst upplevelse, men jag fixade det!!
Igår var de kalas med gubbarna grus i form av det klassiska ölspelet, drack i kapp och tvspel, Efterfest hos jensas place i sin vanliga ordning, och klottra på väggarna! :p
Idag är det ännu en dag (vems fan idé var det att köra två dagars egentligen) det är tur att jag ännu är ungdom och lever i nuet.
Nu  laddar vi om batterierna och fyller på glasen! trevlig helg alla :)

SKRIVET: 2010-09-10, kl 13:59:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

101009



 I förrgår var jag 20 år, idag är jag 21 år och 1 dag. 
Under mina 21 år har jag hunnit med att
  • Haft en bra barndom med många vänner, bus och lek
  • gjort både bra och dåliga saker.
  • Hunnit se Nästan hela Sverige tillsammans med familjens semseterturer. 
  • varit olydig 
  • fått utegångsförbud
  • varit en snäll dotter & syster (hoppas jag) 
  • tagit studenten! (en av de bästa dagarna i mitt liv!)
  • Skaffat sambon Dennis och husdjuren (ölda, 2 katter och chinchilla)
  • flyttat hemifrån 
  • blivit moster till Max & Felix
  • Stå på egna ben (ett än sålänge) 
  • tjänat egna pengar 
  • både framgångar och motgångar
  • har snart skaffat en bra utbildning (företagsekonom) 
Men jag har inte hunnit med: 
  • Utomlands i soligare breddgrader 
  • körkort 
  • giltigt legitimation
  • sparat pengar 
  • pensionspara
  • köpt min egna alkohol på systemet (trots att jag fyllde 20 förra året)
Dags att ta tag i kragen kanske! Men först;