SKRIVET: 2010-05-28, kl 08:06:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

100528

JAG VILL INTE JOBBA IDAG!!!

Bemanningen ringde o ville att jag skulle jobba denna dag, 8:30 - 17:00. Det var bara att tacka och ta emot, som tur är så är de på min kusins fskola :)
Jag hade inte räknat med att jobba idag, hade planerat en jäkla massa som skulle göras; Långpromenad, tentaplugg, Karlstad, after work på The roof med några i klassen & Spela biljard med min kärleksmums. Men icke! Får ta karlstad imorgon tidigt (även den dag har jag planerat en massa), det är ju trots allt jössefröjda under helgen i Arvika.

Därför ska jag aldrig mer planera något när jag sagt att jag ska jobba, för då ringer de alltid. Likadant var de en annan dag, hade riktat in mig på att få leka med systersonen Max under hela dagen, vi hann med att köpa glass sen var jag tvungen att hoppa in och jobba. Max blev nog lite ledsen, han hade bestämt att vi skulle kolla på hästarna tillsammans.

Juni/Juli lönen kommer bli en stor glädje att få, har mer eller mindre jobbat 3 ggr varje vecka denna månad, vilket är måånga timmars arbete = Stor lön! man ska väl inte klaga kanske ;)

Back to work.


SKRIVET: 2010-05-25, kl 20:11:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

100525

Ännu en fullspäckad vecka med jobb. Har inte kunnat fokusera på skolan så mycket som jag vill och jag känner mig alldeles för panikslagen för varje dag, har en tenta på G om några dagar. Jag vet att jag borde fokusera på att kunna något om Organisation och Ledarskap, men istället tackar jag JA till jobb.
Det kan bero på att jag tycker det är så otroligt roligt att få komma ut i arbetslivet en stund och känna mig behövd. Jag njuter av varje sekund på förskolor och  på lågstadiet! Vissa stunder undrar jag vad jag tänkte med när jag hoppade av lärarutbilningen, jag borde hoppa på den igen, för de är ju bland barn jag vill jobba, det är där jag trivs som bäst! vad ska jag med Export och import till (marknad/logistik och ekonom)i?! 
 Fan vad jag ångar mig..

Systrarna Gård lyckades föresten ta oss runt de 5km på vårruset i regn, var lite synd att de var så många som gick att man inte kunde hålla ett jämnt tempo under hela varvet, men i mål kom vi och en medalj blev med hem! Vi skulle ha fikat efteråt, men eftersom det regnade så blev det fika vid Tia&Jans köksbord istället, lika mysigt det! 

För övrigt har jag & Dennis valt att skippa P&L denna sommar, (vet att många vänner vill ha med oss dit, men de kommer fler ggr, eller hur?) Vi ska satsa på att försöka renovera vardagsrummet med att tapetsera och köpa en ny soffa. Själv tycker jag att det är en bra deal, har ju hela sommaren på mig att umgås med mina kära vänner, eller hur? :) 

En tjuvkik på mitt kommande  vardagsrum:



Moment III, Boråstapeter


Karlstad, Ikea

SKRIVET: 2010-05-18, kl 19:22:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

100519


Än så länge har det varit oerhört roligt att vara på jobbet och jag trivs som fisken i vattnet! Barna verkar trivas med mig också, vilket känns oerhört skönt.
Det kommer vara en hektisk vecka framför mig, jobbar sista dagen imorgon på skolan/fritids.Under torsdagen och fredagen ska jag försöka vara lite aktiv på Anc och hjälpa till med ett grupparbete som ska vara klart nästa vecka, handlar om ekonomistyrning och jag är inte ett dugg intresserad av ämnet, men huvudsaken är nog att jag är där och deltar.
Därefter ska jag fokusera på  VÅRRUSET på som är Torsdagkväll, Har fått med mig mina storasystrar på äventyret. Jag har en känsla på att det kommer bli oerhört kul att gå vårruset (5 km) tillsammans och avsluta med fika (förhoppningsvis har mina syskon bakat något extra gott att bjuda på ;) ).Får hoppas att vädret tillåter bara!
Jag tror att det här kommer bli en bra start på sommaren!

Helgen är ännu inte planerad, men förhoppningsvis blir det lite äventyr. Det är ju trots allt kulturnatt i arvika!


Systrar; Jag är taggad till tusen! :)

SKRIVET: 2010-05-17, kl 10:27:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

100517

GRATTIS NORGE!


Bild: google.se

SKRIVET: 2010-05-12, kl 17:52:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

...

Dennis böbben har åkt iväg på firmafest i Slottsbron och jag blev ensam hemma, eller mja, jag har ju Fiz, Stina, Spike  & Emil här iof, men de gör inte mycket ljud ifrån sig. får hoppas att han kommer hem tidigt så vi kan ta en promenad ikväll eller spela biljad kanske :)

Jag är lite småsugen på att hitta på något roligt, men vädret gör en nedstämt. Tror faktiskt att det får bli en hemmakväll för mig själv, greja lite på den nya datorn som är inskaffad kanske! Äntligen en dator med Windows 7  och office 2007 på! Vi fick den som premie för att ha köpt en sväring dammsugare. Det är en riktigt flott och avancerad dator ifrån Toshibia! Jag gillar den redan!

Nej det får nog banne mig bli lite kvalitets tid för mig själv, katterna, chincillan och ödlan!
Just det, ska jobba som sommarlek/lekledare på Ingestrand under sommaren. Hur skoj som helst! bad och lek i hela 4 veckor :)
Kram på er!

SKRIVET: 2010-05-12, kl 09:24:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

100512


Sömnlös natt, det var inte många timmar som mina ögonlock var släckta och hjärnan var i sin egna fantasi.
Nej, istället låg jag vaken och stirrade i taket och hörde på dennis snarkande medans jag tänkte på allt mellan himmel och jord, dåtiden, morfar, framtiden, vänner. You name it!
Tillslut slumrade jag till efter ett ex antal timmar och vaknar av ett ryck, väckarklockan ringer och dennis är påväg till jobbet. Han förgyllde min morgon med att säga " jag skulle göra vad som helst för att få hålla om dig hela dagen"
Jag tycker om denna man!

Börjar dagen med att spela "stickwitu - pussycats doll" Denna låt brukar alltid att få mig på topp,
får hålla tummarna och hoppas att den gör även denna dag!

SKRIVET: 2010-05-11, kl 19:28:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

100511

Min Kära syster vill ha en uppdatering om Joe Laberos spektakel under Lördagen.

Egentligen så finns det inte så mycket att säga om det, förutom att Joe Labero KAN trolla på riktigt, iallafall i mina ögon. Showen var otroligt bra och jag & Dennis fick extremt bra platser, 4:e raden och utkanten av raden.


Joe labero skapade en otroligt härlig stämning i tältet tillsammans med publiken, han berättade om sin uppväxt, var han har varit och hur han blev så framgångsrik. Under showens gång kommunicerar han med publiken och låter oss få vara med på några utav hans trix och samtala med honom, hela tiden drog han en vits, antligen om  någon i publiken, Två gamla män i pubilken fick var sin microfon under kvällens gång, den ena skulle nämna "Indien" så fort Labero tömde en kanna, från Indien, på Vatten. Det otroliga var att denna kanna hängde hela tiden precis brevid scenen i kedjor och inte var där och tömde i något vatten. Men gång på gång tömde labero kannan, ju varje gång fick denna gubbe 1 dollar, slutligen skrapade han ihop 13 dollar.
En andra mannen, Karri som jobbar i skogen, fick ett stort paket av Labero under de första minuterna.

När det var ca 30 min kvar av showen, fick en annan man gå upp på scenen och vara med i ett korttrix, mannen valde ett kort och labero skulle försöka liska ut kortet, men fick "fel" varje gång, slutligen bad han Karri att öppna paketet och där i fanns texten "Arvika nyheter -  Joe Labero hittade till slut sitt kort i Arvika" på tavlan fanns det kort som mannen hade dragit fram.
Förklara för mig hur han lyckades med det?!
Ännu en gång fick en ung dam kliva fram på scenen och skriva sitt namn på sitt kort, han trixade och hade sig och helt plötsligt var kortet borta ut leken, "kortet har hamnat i din ficka, ut i luften, och nu i min plånbok" Labero öppnar sin plånbok, där i ligger ett förslutet kort med hennes kort i med namnteckningen. Hur han lyckades med det har jag ingen aning om, det är bara att acceptera att det ska vara så.

Det var många gånger som jag satt med hakan ner till fötterna och skakade på huvudet, jag förstod verkligen inte hur/vad han gjorde, det gick verkligen inte att syna honom oavsett om man granskade honom nogrannt.

När Labero började illustera med en hundralapp, och efter några vikningar omvandlades den till en femhundralapp istället så var det bara att acceptera, han kan faktiskt trolla på riktigt. En i publiken fick skriva sitt namn på en hundralapp ( ur egen ficka) Labero började vika den sakta och vecklade sedan ut den, och 100lappen hade blivit en 1dollarssedel med texten "sorry" på. Men efter ett tag skar han upp en citron, där i fanns 100lappen med åskådarens namn på.

Självklart fanns det de tolleritrixen som var mest självklara och man förstod hur han gick tillväga, spec med lådorna, där en liten kvinna skulle lägga sig i och Labero drog knivar i lådan och hon kommer ut oskadd, sådana trix är överskattade, enligt min mening.

Showen får ♣ ♣ ♣ ♣ av 5 möjliga, han var oerhört bra och höll publiken på spänning under hela kvällen, han kunde sin sak och det märktes tydligt att han älskade att stå på scen genom sin stand up och att vara i illusionens värld och skapa spänning i publiken. (vill bara påpeka att jag var nära på att få komma upp på scenen, men han tog tjejen brevid mig ist, hjärtat klappade fort då)



SKRIVET: 2010-05-08, kl 12:36:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

100508


Tog en roadtrip till Skåne/Malmö igår. 100 mil fram & tillbaka! Dennis pappa skulle kika på en bil där nere, som han tillslut köpte. Jag passade på att följa med som sällskap, de är ju inte varje dag som man får komma till Skåne :)
Där var gräset lysande grönt, träden blommade och rabatterna var fulla med blom. Var en stor skillnad jämfört med här hemma, här har knoppen på träden precis kommit och man är glad att det inte snöar längre.
det var en lång dag i en bil och jag var riktigt glad över att få komma hem till Arvika igen!

I morse passade jag på att ta en långpromenad, får passa på när solen skiner, vandrade till kyrgården för att hälsa på morfar & mormor, därefter blev det en tur runt hamnen. 
Resterande av dagen blir att ta det lugnt på balkongen innan jag & Dennis ska iväg o se på Joe labero " tält turné" på folkets park. Det ska bli oerhört spännande, jag som älskar trolleri och magi!
Får hålla tummarna för att han trollar bort mig & Dennis till varmare breddgrader redan nu!


Next: Kaffe och bok på balkongen!


Bild: Google.

SKRIVET: 2010-05-03, kl 19:34:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

100503

Helgens aktivitet:

Fick i uppdrag att måla en palm på väggen på Altai Zoo i Arvika, är inte sådär
supernöjd med den, kunde dock blivit bättre, men är ägarna nöjda så är jag nöjd :)
Kul att min kreaktivitet kommer till användning!



Emil var här och dolade med mina efterlängtade lampor, nu sitter de på
sin rätta plats. Har även fått lite extra uttag i lägenheten, Tack Emil!



Har även blivit "mamma" till den här söta chinchillan.
dennis moster skulle ta bort den om ingen ville ha den.
Jag tackar aldrig nej!
Emil, 1 år, heter han föresten :)