SKRIVET: 2010-11-28, kl 17:59:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

101128



Första Advent, 26 dagar tills tomten kommer. Idag kan vi snacka om julkänsla. Dagen började dock som en pina efter gårdagens utgång. Tackar och bockar Björn för det fina välkomandet i hemmet :)
Pina sig upp för att gå ut med Mini Twini, sedan passade vi på att gå ner till skyltsöndagen för att hälsa på tomten och få denna underbara julkänslan, inte nog med att snön fall i blåsten :)
Adventssaken är klar och tomtelandet är på plats, nu saknas det bara vinterlandet i soffbordet!

Vad är inte juligt om inte tända det första adventsljuset, kaffe med pepparkakor och lussekatter och till det Klasses julkalender, men än så får man inte! :) Mysfaktorn är på topp oavsett huvud/nackvärken.





" vinden susar i advent,
och vårt första ljus är tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevare dem på vägen."




Vi tar lite aftershave:

SKRIVET: 2010-11-26, kl 19:56:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

101126


Tänka sig att det är första advent till söndagen. fasen var fort tiden går nu för tiden.
 Jag har försökt att få lite julkänsla genom att hänga upp adventstjärnorna och lyssnat på julmusik men ingen julkänsla syns till. Den är liksom borta, jag har inte ens hunnit engagerat mig i advenstsaken som var så fint dekorerad förra året, motivationen är totalt förvunnen.  Kanske kan det vara så att jag inte har hunnit satt mig till ro än, det känns som om jag har stressat igenom denna vecka med stress, skolarbeten, jobb, tentaplugg. Det har skapat panikångest och jag hinner inte riktigt med mig själv med att slappna av.
Hela tiden känns det som om det är något  som behövs göras. Gå ut med hunden tidigt på morgonen, skola/jobba, ut och gå med hunden, städa, laga mat, kolla på tentorna som ligger framför mig ( har hela 4 st under 3 veckor svåra tentor dessutom) och kvällspromenad med hunden Mini. får jag någon hjälp med detta då? Nope!! det är vid sådana här tillfällen som man önskade att jag hade en klon i garderoben att ta fram!
Nej usch och fy vad den här veckan har varit sunkig, ett raseriutbrott är inte långt ifrån känns det som ibland, det är bara bita i det sura äpplet och hoppas på att det vänder snart.

Aja, hunden heter iaf MINI och vi passar den under en obestämd tid. Dennis moster hinner inte ta hand om honom så mycket som bordes, därför får vi ta hand honom ett tag och förhoppningsvis så kan det bli våran nya familjemedlem! :D Han är en ögonsten vill jag lova, en rikitg lekbuse och en ögonsten! :D






SKRIVET: 2010-11-21, kl 16:32:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

101121

Fredagen gick lättare än vad jag hade förutspått, självklart var det oerhört jobbigt att gå igenom det ännu en gång, men det gick och klumpen i magen försvann. Allting var så fint, var skogstema på begravningen, dekorationerna var av skogens färger; röda rosor med tallkvistar och sång av fågelkvitter!
Det blir ingen Akita hund för oss, hunden har ett humör som heter duga och är riktigt dominant jäkel. Så vi får vänta på nästa kull och hoppas att det går bättre då. MEN däremot så ska vi få vara hundvakter i en tid, hur länge vet vi inte, det kunde vara upp till 1 vecka eller flera månader. Dennis moster undra på om vi ville ta hand om en liten Shiba(ser precis ut som en akita fast mindre) Självklart tackar man inte nej till något sådant.
Så ikväll åker vi och hämtar Mini som han heter, Det kommer gå galant! :D
Bild kommer senare! :D

SKRIVET: 2010-11-18, kl 22:27:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

101118

Ännu en dag är avklarad, nästan iallafall. Ska bara hinna klippa dennis och dra bort soffan ifrån fönstret, eftersom arbetargubbar kommer och väcker oss redan kl 7 imorgon för att byta fönster och balkongdörr.. Jippie! Det är just imorgon, fredag som man vill ha lite extra sovmorgon så att inte dagen blir så lång.
Helst av allt skulle jag vilja spola fram timmarna till ungefär 18:00 på fredagskvällen, Imorgon vid 16 tiden är det nämligen dagen "D", Dennis morfars begravning, jag gruvar mig oerhört mycket för detta, det kommer bli en repris från förra året för min morfar. Att det skulle ta så kort tid innan jag skulle få uppleva det ingen hade jag ingen aning om. Klumpen i magen växer sig bara större och större och gror sig. usch!
Nu till något mer underhållande som har hänt idag. Var och jobbade under eftermiddagen, hade stängning. Vid 4 tiden hade jag två syskon kvar, på 4 år och 3 år, vi kallar dem Anna och Ida. Båda är hur underbara flickor som helst, den äldsta av dem är en kopia på min systerson Max. De har likadana underliga ideér som ska göras och är snabba på att ge en bra och väl genomtänkt kommentar.
Jag och denna 4 Åriga tjej satt och målade under tiden vi väntade på deras pappa. Jag råkade säga fel namn till lillasystern (sa Anna till henne) Då utbrister Anna(storasyster): "Vad du säger fel namn hela tiden, hon heter ju faktiskt Ida, du kan ju kalla henne "efternamn" om du tycker det är mycket lättare. Du borde skriva upp detta på en lapp som du har med dig hela tiden när du ska hit, då kanske du inte glömmer bort vem som är vem av oss! "
Jag bara älskar barns underbara och härliga kommentarer, man kan undra vad som finns i deras små, stora?! hjärnor! :D

SKRIVET: 2010-11-17, kl 16:13:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

101117

Har ännu inte fått något svar från Dennis moster hur det blir med Vovven, det är en super fin japansk jakthund, Akita. Vår förhoppningsvis blivande nya familjemedlem! Första gången jag såg denna hundras (Dennis moster föder upp denna ras) blev jag förälskad direkt, har aldrig träffat på någon så underbar och godhjärtad hundras som denna!
Jag rekommenderar att se filmen Hashiko så förstår ni vad jag menar, man blir fäst vid dem direkt!
Dennis morfars hund, Targo!
Har kommit på ännu en sak som jag ska fördriva tiden med under mina långa dagar här hemma;
Släktforskning, både på pappas och mammas sida. Skulle vara kul att se hur långt tillbaka jag kan gå, med tanke på att det finns både amerikanskt ursprung i båda generationerna! :D

SKRIVET: 2010-11-16, kl 22:22:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

101116


Tänk om man kunde vrida tillbaka tiden för en stund,
Ge mig en varm sommarkväll vid en sjö, tiskaretjärn, eller bogtjärn.
Ett fiskespö, grill och ett glas iskallt vitt mousserande vin med jordgubbar från mitt jordgubbsland..

SKRIVET: 2010-11-15, kl 11:30:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

101115

En oerhört lång helg är avklarad, har hunnit med oerhört mycket känns det som, eller rättare sagt så har vi aktiverat oss hela tiden! Fredagens Fm började hemma hos svärmor på en kopp kaffe, fredagsmys med Mannen med film. Klockan 8:00 ringde klockan på lördagsmorgonen, då var det dags att åka till gunnarskog och hämta en kärra, sedan vidare till Mangskog för att hämta lite saker och dennis skulle ha en minnessak från morfar och flugfiskespöt. Sedan raka vägen till Svärmor för att lämna av saker, och dennis skulle greja med något element där borta. Där blev vi kvar ett bra tag, madde och joel kom förbi och Tina.
Hem en sväng och vände i dörren, middag hos svärmor & Mats stod näst på listan. Kvällen avslutades med film och vi kom inte därifrån förrän vid 11 snåret.
Söndagen var det ju farsdag, så då var det bara att åka hem till mor&far som bjöd på kaffe!
Fick reda på en trevlig sak under lördagen med, så det är bara att hålla tummarna nu under veckan! :D Men jag ska inte ropa hej ännu! men jag kan hoppas iaf ;)

SKRIVET: 2010-11-12, kl 18:51:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

101112

Det är något speciellt med denna sång, den liksom värmer det värmländska hjärtat! ;)
Är inte det här svar på värmland?! :D

SKRIVET: 2010-11-11, kl 13:37:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

101111

Tänka sig, om ett år är det datumet 111111. Fatta va häftigt att ha detta som sitt födelsedatum. Skulle nästan jag vilja vara ;) jag har ju nästan liknade födelsedatum.
Nog om detta.
Den första snön har fallit vackert över Arvikastaden, vitt som bomullstussar svävande ner på marken två dagar i rad nu. Den första snön är alltid lika underbar och man får julkänslor i hela kroppen, är det för tidigt att sätta upp julstjärnorna nu? ack, får nog vänta i 1½ vecka till..
under de senaste veckorna har varit tunga, både för mig & Dennis. Klumpen i magen har ännu inte försvunnit och det tar nog ett bra tag till innan man känner sig OK igen, Dennis Morfar gick bort på Allehelgona nämligen, han blev som en morfar för mig med under dessa 4 ½ år som jag har tillhört Dennis familj. Ett minne som sitter i riktigt hårt och något som jag ALDRIG kommer att glömma är första gången jag träffade hans morfar.
Det var på julafton 2006, vi kom in på min morfar och hur de kände varandra mitt under julmiddagen. Vi pratade lite om hans goda senap som är guldvärd, mitt under samtalet frågar han om min morfar fortfarande har kaniner kvar(min morfar avlade(heter det så?!) kaniner under min uppväxt). Ur från Dennis morfars mun kommer " Säljer han fortfarande kaninkött? jag brukade köpa lite kanin av honom och det är nog det godaste kött jag har smakat".
Jag blev självklart alldeles till mig, det här hade inte jag en aning om att morfar sålde kaninkött.
För mig var morfars kaniner sällskapsdjur som jag gosade med varje gång jag var där och hälsade på. Under måltiden visste jag inte vad jag skulle säga utan satt i chock medans Dennis morfar försökte prata bort det, tror han skämdes lite faktiskt ;)
Efter denna dåliga start började vi tillslut skratta åt det efter några veckor, samt att reta honom för det här genom att jag slängde ur mig kommentarer.
Han var en härlig och skämtsam man i sina bästa år, självklart kommer jag att sakna honom, speciellt hans underliga och groteska skämt som han drog hela tiden!

SKRIVET: 2010-11-05, kl 11:06:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

101105

Var och kikade på fondtapeten till vardagsrummet igår på colorama, den är finare i verkligheten än på bild. Till och med Dennis vilade ögonen på den. Tapeten är en liknande fototapet från Intrade(www.intrade.se) Typiskt nog så är de flesta tapeter som jag fastnar för alltid lika dyra, men som tur är har Dennis världens bästa arbetsgivare och vi får den för en billigare peng( inköpspriset= utan moms).
Har vi riktigt tur så kan vi också få den ännu billigare också, förhoppningsvis så står försäkringen för skadorna på väggen. Nu är det bara att hålla tummarna att jag kan få denna tapet så snart som möjligt om ekonomin är på våran sida i december! Jag kan se rummet framför mig, varje liten detalj av prylar är väl genomtänkt, precis så som jag vill ha det. Det kommer bli dyrt, men värt mödan! Vår lägenhet kommer inte bli som någon annan, den kommer bli unik!
Nu: iväg och tjäna lite pengar på att leka med barn på dagis!
Framtida vardagsrum:
bord från Ikea.se
Liatorp (ikea)
matta från ikea.se

SKRIVET: 2010-11-04, kl 12:32:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

101104


Idag är det en sådan dag då jag börjar räkna ner dagar tills man får ta fram julpyntet och pynta hela lägenheten med gamla och nya saker jag har hittat så mycket fina saker på nätet, jag vill ju ha den dära romantiska & lantliga julkänslantyvärr är det så jäkla dyrt endel saker. Har redan bestämt mig för hur jag ska ha det i varje liten vrå, men först hoppas jag på att vi kanske kan få en ny tapet i vardagsrummet innan dess, (bygggubbar kommer nästa vecka för att laga våran stora bula som vi har på väggen) då passar jag på att övertyga dennis att vi kan renovera i samma veva. Om det är något av rummen som kommer skrika "camilla" ur så är det från det när allting är klart! :) Bara hålla tummarna på att tapeten inte är allt för dyr. Ni får se tapeten lite senare med all annan framtida dekoration!

Men nu drömmer vi oss bort bland några av julens fantastika dekorationer:


Textilboden.se


Broarne.se


countrybymail.se


Countrystyle.se


stilero.se


countrybymail.se


fridasgard.se


countybymail.se


Jag överväger att fortsätta att använda min kreaktiva advenstljusstake iår igen:



SKRIVET: 2010-11-02, kl 14:27:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

101102


Ännu en ny månad har börjat, Snart är det inte länge kvar tills jul med underbar stämning och mysfaktorn är på topp. Ååh vad jag gillar julens tider! :D

Har planer på att göra en liten omvandling i sovrummet. Skaffa en taklampa(på tiden efter 2 år), måla om sängborden(har hittat en bild på hur jag vill att de ska se ut) och skaffa en väggtext. Har dock lite svårt vilken väggtext jag ska ha, tänkte att ni skulle kunna få hjälpa mig med det! 

Såhär ska jag måla mina som nu är bruna.



Alternativ 1:


Alternativ 2:

Alternativ 3:





(Tommy, om du läser detta så letar jag som en tok för att hitta texten .Den är på vift!)